Skip to main content

Jeanette Anderssons krönika juni 2023

Mina ledord följer med även i denna krönika. Dessa ord har följt med mig så länge jag minns. Dessa är också grunden varför jag engagerar mig i mitt bostadsområde och i hyresgästföreningen.

Alla människors lika värde, ett samhälle där vi verkligen bryr oss om varandra. Där det inte är vinstintressen, rasism, fördomar, egoism och rädsla som styr oss.

 

Nu går vi in i juni månad med förhoppning om en härlig sommar med sol, värme, vila, ledighet, trevliga upplevelser och gemenskap.

Men det är många som inte ser fram emot detta. Det kan vara dålig ekonomi, ensamhet, sjukdom eller oro över om man har råd att bo kvar som hindrar.

 

Du kan …

Se din granne och fråga hur han/hon mår eller om du kan hjälpa till på något sätt. Starta grillen som du förhoppningsvis har i ditt område, bjud in till en spontan grillning. Ta fram utespelen och bjud in grannfamiljer. Kontakta din lokala hyresgästförening och se om du kan hjälpa till med något kul eller inspirerande i ditt område. Att umgås och att må bra behöver inte kosta. Vi behöver alla leva här och nu och ta vara på varandra. Alla kan vi göra vår lilla del för att förgylla tillvaron för någon i vår omgivning.

Vi behöver må bra i det lilla för att orka med de mer komplexa utmaningar som vi har runt om oss, inflation, matpriser, hyreshöjningar, bostadsbrist, sjukvård, hemtjänst mm. Listan blir lång.

Du kan …

Påverka dina lokala politiker! Hur tänker de lösa bostadsbristen? Vart ska ungdomarna som vill flytta hemifrån ta vägen, de som vill separera och behöver bostad, familjer som växer …

Vi behöver bygga fler hyresrätter till rimliga priser och vi behöver en gemensam bostadskö i kommunen.

Vi har vår allmännytta, Sollentunahem, som sålts ut i bitar till privata aktörer samt omvandlat många hyresrätter till bostadsrätter. Detta betyder att de som köar i Sollentunahem får färre lägenheter att välja bland och kötiden har självklart vuxit. Vi har John Mattson, Viktoriahem och andra fastighetsägare. Ja ni hör ju hur svårt det blivit för oss kommuninnevånare att söka bostad.

Men nu ska vi njuta av vår fina årstid. Ta hand om dig själv och varandra!

Önskar er alla en mycket trevlig sommar!

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .