Jan Peter Mattsons krönika januari 2015

Nu är storhelgerna avklarade. Julmaten ett minne, nyårssupén uppäten och trettondagshelgen genomvilad. Alltså som det ska vara då vi är i början på ett nytt år. Nu kan vi se framåt efter en tids ledighet och vila.

Detta innebär dock inte att historien har försvunnit. Nej inte alls – speciellt inte vad gäller Hyresgästföreningen region Stockholm. Fortfarande kommer en hel del kritik på, och under, lågvattennivå vad gäller suspenderingen av Greger Björkegren.

Den 29 december så gjorde jag ett uttalande som regionstyrelseledamot och bad då de fyra som röstade mot suspenderingen att öppet redovisa hur de har agerat inom regionen i denna fråga sedan den 21 oktober. Inget svar har jag – ännu – fått av dem, men däremot en uppsjö av delvis anonym kritik. Mest i form av spott och spe faktiskt. Man får mycket gärna ha en annan åsikt än vad jag har, men då borde man framföra den lite mer korrekt och framförallt inte anonymt. När jag uttalar mig så är jag tydlig med att det är just jag som gör det. Vore bra om en och annan tog efter det.

För att komma vidare. I sak är det så här. Beslutet den 21 oktober får man tycka vad man vill om, men det togs i stadgeenlig ordning vilket man inte kan klanka på. Detta har bekräftats av förbundsstyrelsen och förbundets stadgegrupp, och beslutet gäller. Om man vill ändra på hur sådana här beslut ska fattas, så får man vända sig till förbundsstämman och föreslå en stadgeändring. Finns inget annat. Synd bara att så många har så svårt att förstå detta.

Men nu till framtiden. Detta nya år bär på en hel del utmaningar. Jag tänkte inte rada upp alla här, utan koncentrerar mig på en fråga - den om region Stockholms framtid, ty den är viktigast av allt i detta nu. I år måste vi komma rejält framåt med förnyelsen och utvecklingen av regionen. Detta kommer jag att lägga så mycket krut på som jag bara orkar.

Varför inte hänga med?

Jan Peter Mattsson

Ordförande Hyresgästföreningen Sollentuna
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier