Laget - något som är vackert och som hjälper oss att bli osjälviska

"To me, teamwork is the beauty of our sport, where you have five acting as one. You become selfless." --Mike Krzyzewski. (baskettränare i USA)


Under EM i somras hade jag tur att få se två fotbollsmatcher där laget som var svagast på papperet vann. Det är lagen Island och Wales match som jag beskriver. Om du inte vet så vann dessa lag på grund av att alla gav 100%. Alla spelade för laget. Åskådarna gjorde också sitt för att stödja laget och ge spelarna kraft att göra en enastående prestation.

Nu är det februari och alla de lokala hyresgästföreningar ska hålla sina årsmöten. Det är på den lokala nivån som jag tycker Hyresgästföreningen är roligast. Det är här vi träffar våra grannar och hör hur det fungerar för dem att vara hyresgäst hos vår hyresvärd. Det är också då vi kan komma med förslag kring hur vi vill förbättra eller ändra på vår boendemiljö.

Där jag bor och är ordförande för vår lokala hyresgästförening har vi ett bra lagarbete i styrelsen. Vi hjälps åt och alla gör sin del för att styrelsen och aktiviteterna ska fungera. Det blir mycket skratt och glädje. Vi har blivit ett bra lag och det också känns tufft när någon måste avsluta sin tid som förtroendevald - för att vi bryr oss om varandra.

Jag vill att alla medlemmar som läser detta ska gå till deras årsmöte. Ni är matchens åskådare och vid årsmötet är det er tur att heja på och ge kraft till den nya styrelse ni väljer.   Ni behöver vara med och välja de förtroendevalda som ska skapa ett bra lag för den lokala hyresgästföreningen. Ett lag som ska lyssna till hyresgästerna och bry sig om dem och sedan stödja varandra för att åstadkomma de planer man har för året. Vi har många lokala hyresgästföreningar som gör ett mycket bra arbete, men det finns några som behöver mer stöd för att komma vidare.

Är du medlem i ett område som inte har en lokal hyresgästförening och vill starta upp en, ska du höra av dig till mig eller någon annan i Sollentunastyrelsen som du känner. Vi vill gärna att alla områden har en grupp av hyresgäster som kan tala om för hyresvärden vad som kan förbättras. Du hittar vår kontaktuppgifter här på hemsidan.

Jag måste säga att jag håller med Mike Krzyzewski. När människor kommer tillsammans och jobbar som ett lag är det något väldigt vackert. Hyresgästföreningens arbete är vackert när den är som bäst och vi gör en stor samhällstjänst genom att stödja hyresgäster och hyresrätten som boendeform. Vi ska vara måna om detta och se till att alla vi väljer på alla årsmöten är lagmänniskor som vill något vackert.

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier