Ordförande har ordet

Ledighet, sommar och sol – då går man ner i varv.

Lite för mycket kanske – denna krönika skulle ha publiceras för sex dagar sedan. Men semestern kom liksom emellan…

Har funderat en del kring samhällsutvecklingen i vår kommun denna sommar. När slår det liksom stopp? Hur många invånare och hur många bostäder kan egentligen Sollentuna ha för att kunna vara en fungerande kommun med allt vad det innebär.

På femtio år har vi mer än tredubblat folkmängden i kommunen. Sedan 2006 har befolkningen ökat med cirka drygt tusen personer per år, och nu är vi drygt 71 000 invånare. Bostadsbyggandet har dock inte hängt med i den takten. Var sover folk om nätterna egentligen?

När jag var barn så skojade jag och mina kompisar om att snart så är Rotebro direkt anslutet till Sveavägen inne i stan (det byggdes väldigt mycket bostäder i kommunen på den tiden). Och så skrattade vi. Men – nu är vi ju nästan där. Det kunde vi inte ens drömma om på 70-talet. Bara skoja om.

Det här måste politikerna i vår kommun hantera. Men inte som man gör nu. (M), (L) och (KD) (med stöd av Centern) håller på att utrota hyresrätterna och får inte till det när det gäller nyproduktion av bostäder. Man pratar glatt och gärna om en linbana till Väsjön och alla möjliga mer eller mindre fantasifulla bostadsprojekt. Men man pratar inte om att man nu hållit på i 17 år för att bygga bostäder i Väsjön. Fortfarande finns inte en enda bostad där.

Och vad gäller den frågan så är den politiska majoriteten väldigt informativ. Ibland är det 2 800 bostäder som ska byggas. Ibland 3 000 eller 4 000. Ibland ska projektet vara klart 2030, eller 2032 eller 2045. Nu senast kom information via tidningen Vi i Sollentuna (nr 31 2017) att det ska bli 4 000 bostäder i form av villor, så kallade stadsradhus och flerbostadshus – och att det ska vara klart 2032. Trot den som vill!

Det här duger inte ni politiker. Se till att få tummen ur nu så att något faktiskt blir gjort. Tillsätt också en framtidsgrupp som ser över det framtida Sollentuna och ger förslag på hur vi på bästa sätt kan hantera allt med bostäder, skolor, kommunikationer osv – innan vi sitter i växtvärken och inte kan backa i en överbefolkad kommun.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boutvecklare & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier