Ordförande har ordet maj 2017

Flera bra beslut om dåliga förslag på regionens årsmöte den 29 april.

Förutom att vår kompis Anders Kotorman från Sigtunaföreningen blev invald i regionstyrelsen, så fattades det flera – enligt oss som är ledamöter från Sollentuna – bra beslut om dåliga förslag.

Nu ska detta alls inte uppfattas som att Anders var ett dåligt förslag till styrelseledamot. Inte alls – precis tvärtom!

Men det finns annat.

Regionstyrelsen föreslog att regionens höstmöte (det så kallade budgetmötet) skulle avskaffas. Det tyckte inte ombuden från Sollentuna om, och heller inte majoriteten av de övriga ombuden från föreningarna inom regionen. I korthet så innebar regionstyrelsens förslag en rejäl maktförskjutning vad gäller budget och verksamhetsplan från de 28 föreningarna i regionen, till regionstyrelsen. Detta gillade inte föreningarna, som röstade ner förslaget med god majoritet.

Regionstyrelsen föreslog också att den så kallade Etik- och moralkommittén skulle avskaffas. Det tyckte dock inte fullmäktiges ombud som röstade ner det förslaget.

För mig som förtroendevald och ordförande känns detta som rätt tråkigt. Har vi inte bättre saker att lägga tid på? Valde medlemmarna mig till ordförande för detta?

Kan jag inte tänka mig,

Igen - har vi inte bättre saker att lägga tid på? Jo, det har vi allt!

Och det är det som vi i Sollentunaföreningen ska hålla på med. Och det är just det vi gör. Håll koll på www.hgfsollentuna.se så kan du se vad som är på gång.

Redan i morgon kan du delta på ett Rosa Parks Café om Sollentunahemsaffären på Ribbings väg 89 i Edsberg klockan 18.30. Det är där det händer. Vilket Hyresgästföreningen sett till.

Vi syns på barrikaderna!
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier