Thomas Axelssons krönika april 2018

Nu är det påsk och gott om ägg är det gott om!

Detaljhandlarna har sötebrödsdagar denna vecka. Vi köper mat och annat som aldrig förr. Det ena försäljningsrekordet slår det andra. Vi slår ännu ett konsumtionsrekord.

Bostadsmarknaden verkar dock annorlunda. Fastighetsägare och byggföretag menar att bostadsbyggandet rasar. Trots att det påbörjades hela 72 000 nya bostäder under föregående år. Hur räknar de nu egentligen? Dessa organisationer räknar inte – de har bara insett att det är valår och att de ska mobilisera för att få bättre villkor för att göra ännu större vinster. Byggbranschen tjänar massor med pengar på bostadsbristen.

Därför vill man få det att låta som att bostadsbyggandet krisar. En frisk fläkt i det sammanhanget är fackförbundet Byggnads ordförande Johan Lindholm. Han menar att branschen (läs företagen) ska sluta gnälla och börja bygga billigare. Johan vet vad han talar om.

Och det går helt i linje med Hyresgästföreningens uppfattning. Det måste byggas mera bostäder, och det måste byggas billigare.

Då duger det inte med Sollentuna kommuns svindyra hyresrätter (kolla hyrorna i kvarteret Topplocket!). Medborgarna måste ha råd att efterfråga de nya hyresrätterna.

Men så bor vi ju också i Sollentuna. I en kommun där den politiska majoriteten inte respekterar medborgarna. Då blir det just så här. Tacka Thunes, Ardenfors och Stockhaus för det. Om ni har lust…
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier