Thomas Axelssons krönika augusti 2018

Hetare än he..!

Och hetare kommer det att bli, men då inte i metrologisk mening, utan i politisk. När denna krönika skrivs så är det bara 40 dagar kvar till valet. Och valrörelsen har redan dragit igång på allvar.

För oss i Hyresgästföreningen Sollentuna är det bostadspolitiken i kommunen som är det intressanta. Och skiljelinjen vad gäller bostadspolitiken är såväl enkel som tydlig i Sollentuna. (M), (KD) och (L) vill med stöd av (C) sälja ut Sollentunahem, ombilda hyresrätter till bostadsrätter och plocka ut så mycket pengar som möjligt ur bolaget. I affären också ägna sig åt aggressiv skatteplanering för att snuva staten på reavinstskatt.

Hyresgästföreningen Sollentuna vill stoppa utförsäljningarna och delningen av AB Sollentunahem – och istället utveckla bolaget. Samma uppfattning har (MP), (S), (SP) och (V).

Du kan läsa om detaljerna i Sollentunahemsaffären i artiklar på denna hemsida, samt i tidigare krönikor.

För att stoppa Sollentunahemsaffären krävs att mandatfördelningen ändras i kommunens fullmäktige. Helst att en ny majoritet tar över. Denna möjlighet är ett av våra verktyg för att få stopp på denna urdåliga affär.

Nu får man mer än gärna anklaga vår förening för att vara ”för politiskt” eller ”bara verka med vissa partier”. Vi är en ideell medlemsorganisation som inte är partipolitiskt bunden, men är synnerligen bostadspolitiskt aktiv. Läsa gärna om min beskrivning om skiljelinjen i vår lokala politik ovan. Där är det kristallklart vilka som är våra motståndare, och vilka det är som är våra medspelare.

Det finns stor sannolikhet för att valrörelsen 2018 kommer att gå till historien. På grund av en massa saker. Sollentunahemsaffären är en av dem.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier