Thomas Axelssons krönika december 2020

Nu är det definitivt – vi är inne i den andra vågen av coronapandemin.

Inte helt oväntat, men ändå förskräckligt. Dock så har vi ju nu vana att hantera detta sedan tidigare vilket ju i detta nu är bra. En positiv nyhet i sammanhanget är ju att vaccin är på väg och ska enligt uppgift kunna börja användas i Sverige efter jul- och nyårshelgen. Kanske redan före jul.

Förhandlingar

Hyresförhandlingarna med Sollentunahem är i full gång. Flera sittningar har genomförts med bolaget. Kravet på 2,8 procents hyreshöjning kvarstår. När detta skrivs så finns det inte ens en gissning om när avtalet kan vara klart.

Förhandlingar med John Mattson och Hembla har inte påbörjats ännu, men vårt förhandlingsråd har haft ett möte om utgångsläget och det har varit lite ”försnack” med bolagen.

Årsmöte

Som tidigare meddelats så kvarstår den 25 mars för föreningens årsmöte. Om det blir ett vanligt möte eller via webben vet vi inte i dagsläget. Vad gäller LH:nas årsmöten i februari så vet vi inte i skrivande stund om de kan eller får genomföras som vanligt.

Verksamhetsplanering

Föreningsstyrelsen är i detta nu i full gång med verksamhetsplanering och budget för 2021, och den kommer att vara klar till Lucia ungefär.

Bostadsbyggande och bostadspolitik

Bostadsbyggandet går trögt i Sollentuna. En liten ljuspunkt för lite sedan var att 58 hyresrätter planeras att byggas i Edsberg med start hösten 2021. Om nu kommunstyrelsen och kommunfullmäktige beslutar så nu i december. En annan ljuspunkt är LO:s nyligen presenterade rapport om bostadsförsörjningen (se   https://www.lo.se/home/lo/res.nsf/vRes/lo_fakta_1366027478784_battre_bostadsforsorjning_pdf/$File/Battre_bostadsforsorjning.pdf ). Hoppas att politiker på alla nivåer tar till sig detta.

Veckans fråga

Vad kommer kommunen att göra med de drygt sjuhundra miljoner kronorna som man fick vid försäljningen av 541 lägenheter till John Mattson?

250px Juletræet
Sist men inte minst

En riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!!!
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier