Thomas Axelssons krönika februari 2018

Nu är vi en bit in på det nya året, och det är redan aktiviteter igång i Sollentuna.

Som en del i de bostadspolitiska aktiviteterna inför valet genomförde Hyresgästföreningen Sollentuna en bostadspolitisk upptakt den 13-14 januari, till vilken alla förtroendevalda i föreningen bjöds in.

Så nu är vi igång!

Under perioden januari-mars genomför föreningen en serie workshops om Sollentunahemsaffären. Dessa hålls i de områden som drabbas av utförsäljningarna: Rotsunda, Rotebro, Häggvik-Skälby, centrala Edsberg och Malmvägen. Vad gäller Rotsunda, Rotebro och Malmvägen så pekar ju kommunens ägardirektiv till Sollentunahem också ut dessa områden för fortsatt ombildning av hyresrätter till bostadsrätter.

Och den politiska majoriteten i kommunen vår, som drivit igenom beslutet om utförsäljning, delning och ombildning, gör som vanligt. Man håller tyst. De har inte lyft ett finger för att informera hyresgästerna eller övriga medborgare om Sollentunahemsaffären. Detta är minst sagt skamligt.

Majoriteten håller också Sollentunahems ledning i strama tyglar. Bolaget har lämnat ett minimum av information till sina hyresgäster på grund av detta.

Och angående det så kommer här ett viktigt statement från oss i Hyresgästföreningen Sollentuna – vi för ingen som helst kamp eller opinionsbildning mot Sollentunahem eller dess ledning (undantaget bolagsstyrelsen vad gäller de politiskt tillsatta ledamöterna). Vi värnar om Sollentunahem och ingenting annat. Det är politikerna som bär ansvaret för Sollentunahemsaffären, och det är dem vi vänder oss mot.

Vi syns på barrikaderna!
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier