Thomas Axelssons krönika oktober 2018

Nu har vi passerat valets månad.

Sollentunaföreningen har haft en lång rad aktiviteter vad gäller Sollentunahemsaffären och bostadspolitik i övrigt. Ända sedan förra hösten faktiskt.

Under valrörelsen blev det inte mindre aktiviteter direkt. Opinionsbildning är slitsamt, men lönsamt. Det ska villigt erkännas att det är lite som skönt att valet är över, för det var som sagt slitsamt fram till den 9 september. Men det som vi gjorde skulle absolut göras – för varför skulle vi avstå från att påverka politikerna som ju styr bostadspolitiken?

Vi har fått många muntra tillrop och uppskattning från hyresgäster och andra. Vi rönte också framgångar och fick mycket uppmärksamhet. Men så finns det ju de som tycker att vi ska vara ”neutrala” och inte tycker om att vi har politiska uppfattningar. Nu pratar vi politiker i första hand här.

Vi har blivit anklagade för att ljuga.
Vi har blivit anklagade för att ”lägga oss i” (vad nu det betyder?).
Vi har blivit anklagade för att vara partipolitiska.
Vi har blivit anklagade för att vara osakliga.
Vi har blivit anklagade för att vara kommunister.
Med mera, med mera.

Man får gärna tycka vad man vill om Hyresgästföreningen Sollentuna, men inget av det ovan stämmer (med en liten brasklapp då för det där med att ”lägga oss i”, som vi inte vet riktigt vad det betyder).

För så här är det – Hyresgästföreningen är inte en partipolitiskt aktiv organisation, men däremot en fristående bostadspolitiskt aktiv sådan. Det här måste många av våra lokala politiker lära sig någon gång.

Vi erbjuder oss här och nu att genomföra en utbildning för de lokalpolitiker i Sollentuna som inte förstår detta. Frågan är väl bara om de förstår att de inte förstår…

Thomas Axelsson
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier