Skip to main content

Thomas Axelssons krönika januari 2023

God fortsättning!

Ett nytt verksamhetsår är nu igång. Högt upp på den dagordningen står självklart hyresförhandlingarna med först och främst Sollentunahem. Dessa pausades strax före jul, och ska återupptas i januari.

Intressant i det sammanhanget är att de stora allmännyttiga bostadsbolagen i Stockholms stad – det vill säga Svenska Bostäder, Stockholmshem och Familjebostäder - strandade förhandlingarna sent i höstas och gick till Hyresmarknadskommittén. Alla väntar nu med spänning på utfallet av detta. Vad man än tycker om det, så påverkar förhandlingarna med dessa stora Stockholmsbolag hela landet.

Jag lär få all anledning att återkomma till detta.

Det händer spännande saker i Sollentuna också.

Som bekant så startade vi en folkomröstningskampanj i november i syfte att få stopp på utförsäljningen av över 700 hyresrätter samt centrum i Edsberg.

Det fick resultat ganska snart visade sig.

Den politiska majoriteten backade snabbt i frågan så pass, att utförsäljningen nu ligger på is. För stunden ser det ut som det inte blir någon utförsäljning under 2023 som planerat

Det kan ju dock bli senare, det får vi se.

Oavsett det så kommer vi i alla lägen att försöka stoppa utförsäljningarna med alla till buds stående medel.

En annan sak som i detta nu motverkar utförsäljningar överhuvudtaget är ekonomin i samhället. Räntorna höjs och inflationen är hög. Det minskar intresset hos de potentiella köparna. De har fått annat att tänka på än att investera.

Thomas Axelsson
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .