Skip to main content

Thomas Axelssons krönika juli 2022

Lugnet inför stormen.

Är precis nu.

Nu träder vi in i juli månad, vilken säkerligen kommer att vara såväl bostadspolitiskt som allmänpolitiskt lugn så där i största allmänhet. Men – i augusti brakar det loss. Var så säker!

Och då ska vi vara med i matchen. Också något att vara säker på.

Den moderatledda majoritetens bostadspolitik sedan 1979 är, och har varit, helt igenom värdelös. Det kan vi ändra på den 11 september.

Den moderatledda majoritetens ombildningar av Sollentunahems hyresrätter till bostadsrätter sedan 2007 är en katastrof. Nästan 2 000 av Sollentunahems tidigare hyresrätter är nu bostadsrätter. Sålda till ständigt lågpris. Det kan vi ändra på den 11 september.

Den moderatledda majoritetens utförsäljningar av Sollentunahems hyresrätter till andra bostadsbolag är också en katastrof. Runt 1 500 hyresrätter är redan sålda, och 2023 ska ytterligare drygt 730 hyresrätter säljas i Edsberg – inklusive Edsbergs centrum. Också detta till ständigt lågpris. Det kan vi ändra på den 11 september.

Nästa steg som den moderatledda majoriteten har i sikte, är naturligtvis att sälja det som är kvar av Sollentunahem. Ett allmännyttigt bostadsbolag som vi alla drygt 75 000 invånare i Sollentuna kommun äger tillsammans, men som aldrig får komma till tals i denna fråga. Det kan vi förhindra den 11 september.

Medlemmar, hyresgäster och medborgare – vi syns och hörs i augusti!
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .