Skip to main content

Thomas Axelssons krönika juni 2022

Mycket är i rörelse.

Den första sommarmånaden är här, och mycket är i rörelse.

Ett. Hyresgästföreningen lade i slutet av maj ett förslag om en statlig hyresrabatt för hyresgäster. Ett av många motiv är rättvisa – om man kan ge stöd på grund av sämre tider till andra grupper, så kan man också göra det till hyresgäster. Bra!

Två. Regeringen beslutade nyligen om en utredning kring idén om ett statligt fastighetsbolag. Bolaget ska bland mycket annat kunna bygga bostäder i syfte att utveckla samhället och givet mota bostadsbristen. En mycket intressant idé som Hyresgästföreningen diskuterat och föreslagit många gånger under de senaste åren. När kommunerna inte tar ansvar för bostadsbyggandet, måste staten göra det.

Tre. Äntligen förs en debatt om ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter och vilka konsekvenser det får. Hem & Hyra har i en artikelserie visat på fusk och ekonomisk brottslighet samt väldigt skumma ombildningskonsulter. Bland annat har man tagit upp oegentligheter inom en ombildad bostadsrättsförening i Sollentuna där det nu pågår en rättegång. Läs, läs, läs!

Fyra. Den 14 juni genomför Hyresgästföreningen Sollentuna tillsammans med Reformisterna ett högintressant rapportsläpp. Då släpps ”Bostadspolitisk rapport Sollentuna 2022” som Hyresgästföreningen Sollentuna tagit fram. Släppet genomförs på Stinsvillan med start 18.30. Se vidare artikel på vår hemsida. Kom och lyssna och var med och diskutera.

Fem. Om ni inte har märkt det så är sommaren här och semestern lurar runt hörnet.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .