Thomas Axelssons krönika september 2018

Nu har vi passerat skördens månad, och är inne i valets månad.

Valet detta år kan göra avsevärd skillnad för hyresgästerna. Å ena sidan har vi framförallt moderaterna som överallt förespråkar marknadshyror – något som vi absolut inte vill ha. Å andra sidan har vi (V), (S) och i delar (MP) som förespråkar en bostadspolitik som vi inom Hyresgästföreningen gillar och kan förlika oss med.

En bostadspolitik som syftar till att medborgarna i vårt land har rätt till en bra bostad till en rimlig kostnad.

När vi då överför dessa tankar till Sollentuna kommun så ser det annorlunda ut. Den borgerliga majoriteten – Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna (med passivt stöd av Centerpartiet) har i över trettio år fört en helt bostadsfientlig politik. Man bygger för lite, och det lilla man bygger (vilket man skryter mycket om via ”oraklet” pastor Thomas Ardenfors (M)), är ruskigt dyrt och det omfattar mycket sällan hyresrätter. Något som vi absolut behöver mer av i vår kommun.

Det här förstår inte kristdemokraten Magnus Ramstrand. Han kallar mig för kommunist (för att det är bekvämt för honom att svartmåla motståndare), och han påstår dessutom att Hyresgästföreningen Sollentuna ljuger om KD:s bostadspolitik i en av våra lokaltidningar. Kvalificerat skitsnack från en förbrukad och mycket tråkig kommunalpolitiker. Gå hem Magnus!

För det första vore det väldans bra om Magnus Ramstrand drog sig tillbaka från politiken och därutöver drog något gammalt över sig. Medborgarna i Sollentuna behöver inte dig Magnus, men du är i din roll helt beroende av dem. Du kan nog se fram emot tappade mandat den 9 september.

För det andra – det vore ännu bättre om samtliga borgerliga partier backar så pass att vi får en annan majoritet i vår kommun. Då kan vi också få en bostadspolitik värd namnet. Och det medans Magnus Ramstrand sitter i sin trädgård och sörplar äppeljuice. För honom behöver vi inte.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier