Nyheter

Aktuella bostadsfrågor i Sollentuna

Satelliten 3 8 sep 2009
Det byggs för lite i Sollentuna, men trots allt finns ambitionen att bygga mer. Förutom Väsjöprojektet med 2 800 bostäder långt in i framtiden, så är nu flera processer igång.

Rotebro
En detaljplan för kvarteret Ritaren i Rotebro kommer att skickas ut på samråd enligt beslut i Statsbyggnadsnämnden nyligen. Kvarteret Ritaren ligger strax norr om Rotebro centrum på den västra sidan av järnvägen.

Klasro, Häggvik
Sollentunahem vill bygga mellan 100 och 200 mindre lägenheter där det nuvarande parkeringsdäcket finns i kvarteret Släggan i Klasro. Därav har Statsbyggnadsnämnden beslutat att skicka ut ett planprogram på samråd. Förutom bostäderna, är tanken att bygga parkeringsplatser under de nya husen, och på så vis ersätta dagens parkeringsplatser.

Väsjön
Etappen Väsjön Mellersta riskerar nu att bli ytterligare försenad, då flera oppositionspartier på det senaste statsbyggnadsnämndsmötet såg till att markförsäljningsstrategin för området blev återremitterad till förvaltningen. Oppositionspartierna vill bland annat att Sollentunahem och andra ska få bygga hyresrätter i området.

Sollentunahem
Gick i september ut med planer på att bygga 700 nya hyresrätter. Inga av dessa kommer dock att påbörjas under 2015. Möjligtvis en del under 2016.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier