Nyheter

Albyberget i Botkyrka säljs igen

Albyberget2
1 274 hyresrätter på Albyberget i Botkyrka byter ägare igen.

Bolaget Mitt Alby köpte de drygt tusen hyresrätterna av Botkyrkabyggen 2013. Hyresgästerna, och många andra i kommunen, var emot försäljningen men affären drevs ändå igenom av kommunens politiker.

Köpare var då bolaget Mitt Alby och priset 700 miljoner kronor.

I en slags avsiktsförklaring – som det aldrig avtalades om – skulle Mitt Alby äga lägenheterna i minst tio år. Men så blir det inte. Mitt Alby säljer nu till D. Carnegie AB för 1,6 miljarder kronor. Mitt Alby gör alltså en vinst på 900 miljoner kronor.

Det finns en koppling till Sollentuna vad gäller D. Carnegie. För några år sedan köpte D. Carnegie 452 hyresrätter på norra Malmvägen, som i sin tur köpt dem av Sollentunahem några år tidigare. En av D. Carnegies affärsidéer är att lyxrenovera hyresrätter för att kunna höja hyrorna med i vissa fall upp till drygt 50 procent.

Hyresgästföreningen är allt annat än imponerade av dessa affärer. Så här säger Hyresgästföreningen region Stockholms ordförande Simon Safari i ett uttalande till tidningen Hem&Hyra: - ”Hyresgästerna blev lovade att Mitt Alby skulle vara en långsiktig ägare och inte sälja på tio år, men de blev lurade. Vi kommer att mobilisera för att försöka stoppa det här”.

Mitt Albys ägande av Albyberget har varit allt annat än lyckat under de fem åren. Det har varit mycket trassel kring underhåll, renoveringar och ombildningar till ägarlägenheter.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier