Skip to main content

Nyheter

Allmännytta för arbete

Byggnadsarbetare
Tre av Stockholms stads fyra allmännyttiga bostadsbolag ska verka för att människor som står långt ifrån arbetsmarknaden ska få arbete.

Svenska Bostäder, Stockholmshem och Familjebostäder har i uppdrag av den politiska majoriteten i Stadshuset att öka byggtakten av bostäder, och det rejält. Målet är 40 000 nya bostäder till år 2020.

Men bolagen har också ett annat uppdrag. De ska verka för att människor som står långt ifrån arbetsmarknaden ska kunna få ett jobb. Verktyget för detta är just bolagens bostadsbyggande. När man avtalar om kontrakt med byggföretagen, har man alla möjligheter i världen att ställa krav på att ett visst antal arbetslösa ska anställas för byggprojekten. Och då gärna de arbetslösa hyresgäster som bostadsbolagen har.

Denna metod har tidigare prövats i bland annat Örebro, med mycket bra resultat.

-          ”Det är precis så här man ska tänka och agera. Att utnyttja bostadsproduktionen för att också få fler i arbete är i det närmaste genialt. Detta borde också Sollentunahem göra”, säger Hyresgästföreningen Sollentunas ordförande Jan Peter Mattsson i en kommentar.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .