Nyheter

På väg mot 40 000 nya bostäder

Byggarbetsplats Wiki
Stockholms stads allmännyttiga bostadsbolag Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholmshem är nu klara med upphandlingarna för byggandet av de första så kallade Stockholmshusen.

Detta är en viktig del av Stockholm stads ambition om att bygga 40 000 nya bostäder till år 2020. Bostadsbolagen har nu handlat upp Einar Mattsson Byggnads AB, Lindbäcks Bygg AB, NCC Construction Sverige AB och Skanska Sverige AB för att bygga de första 820 lägenheterna. Byggstart sker 2017 och alla markanvisningar är klara för projekten.

Stockholmshusen går snabbt att bygga på ett mycket kostnadseffektivt sätt och resultatet blir lägenheter av hög kvalitet. I denna första etapp kommer lägenheter att byggas i Bandhagen, Farsta, Solberga, Östberga, Kärrtorp och Tensta.

-          ”Vi är glada att kunna teckna avtal med fyra erfarna entreprenörer som tillsammans med oss kan utveckla en innovativ och effektiv byggprocess som kortar ledtider och ökar bostadsbyggnadstakten. Arbetet sker i nära samarbete med stadens förvaltningar”, säger ordföranden i styrgruppen för Stockholmshusen, Mikael Källqvist, i ett uttalande på Svenska Bostäders hemsida.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier