Skip to main content

Nyheter

Anmälan till Hyresnämnden mot Sollentuna Fastigheter 3 AB

Hyresnämnden
Den 16 april anmälde två hyresgäster bolaget för att man inte följt lagstiftningen angående hyresgästernas rätt till boinflytande i försäljningsprocessen.

Vi har tidigare informerat om denna anmälan och kan nu konstatera att processen i Hyresnämnden är igång. Anmälarna har fått bekräftat att anmälningen inkommit och att den är i process. Det har även bolaget fått och dess representant är vd:n Anna Mellström, som också är vd för Sollentunahem.

Sedan anmälan gjordes har kommunen offentliggjort (fredagen den 7 maj) att Sollentuna Fastigheter 3 AB, med hyresrätter i Häggvik, Skälby och på Malmvägen, säljs till John Mattson Fastigheter AB. Enligt plan ska bolaget ta över fastigheterna i september.

I och med det kan man konstatera att ägaren kommunen – läs den politiska majoriteten – inte har hörsammat hyresgästernas, Hyresgästföreningens och den politiska oppositionens krav på att lägga affären på is tills dess att anmälan är behandlad och avgjord av Hyresnämnden.

Nu har en ganska udda situation uppstått då bolaget som anmälts är sålt i sin helhet till ett annat bolag.

Alla Sollentunahems tidigare hyresfastigheter säljs som dotterbolag till det kommunala koncernbolaget Sollentuna Stadshus AB, och är en skatteplaneringsåtgärd.

 

Fotnot

John Mattsson Fastighetsföretagen AB äger sedan lite drygt ett år 541 av Sollentunahems tidigare fastigheter i Rotebro och Rotsunda. När koncernbolaget ägde det bolaget så hette det Sollentuna Fastigheter 1 AB.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .