Nyheter

Använd pengarna till att bygga hyresrätter istället!

Flygande pengar
Den 7 december beslutade kommunstyrelsen i Sollentuna att genomföra en förstudie om en om- och tillbyggnad av kommunalhuset vid Turebergs torg – ett projekt som kan komma att kosta 500 miljoner kronor.

I en så rik kommun som Sollentuna är det kanske försvarbart att lägga en halv miljard kronor på kommunalhuset. Men det är inte försvarbart att bygga på tok för lite och på tok för långsamt.

I det bostadsläge som nu råder vore det därför klokare om dessa 500 miljoner kronor istället användes för att bygga hyresrätter. AB Sollentunahem och andra bolag med hyresrätter har milslånga köer för hyresrätter, men det byggs i princip nästan ingenting.

-          ”Om den politiska majoriteten i Sollentuna kommun på allvar vill att kommunen ska fortsätta att utvecklas, så måste man inse att det då är absolut nödvändigt att bygga fler hyresrätter”, säger ordföranden för Hyresgästföreningen Sollentuna Jan Peter Mattsson.

-          ”Att renovera och bygga om kommunalhuset kan inte vara av hög prioritet om man jämför med bostadsbehovet. Å andra sidan så har kommunen pengar nog att göra bägge ock, men ironiskt nog så prioriterar politikerna kommunalhuset – det hus man själv huserar i”, fortsätter Jan Peter Mattsson.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boutvecklare & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier