Nyheter

Moderaterna säger återigen nej till att bygga hyresrätter i Väsjön

Henrik Thunes

Foto: Sollentuna kommun

I många år har det sagts att en del av bostäderna som ska byggas i Väsjön ska bli hyresrätter, men nu har Sollentunamoderaterna än en gång sagt nej till hyresrätter.


På kommunstyrelsemötet i Luciaveckan avfärdade Moderaterna återigen ett förslag från oppositionen om att AB Sollentunahem skulle ges en markanvisning för att bygga hyresrätter. Moderaterna menar att detta inte är aktuellt.

Så här kommenterar kommunfullmäktigeledamoten och statsbyggnadsnämndsledamoten Joakim Jonsson (S) detta i Sollentuna Tidning: - ”Vi Socialdemokrater har sedan många år tillbaka drivit på för att AB Sollentunahem, kommunens eget allmännyttiga bostadsbolag, ska få en markanvisning för att bygga hyresrätter i Väsjön. Vi tycker att det borde vara en självklarhet. Då ges bolaget dels de önskar nämligen mer byggbar mark och dels så garanteras att det blir en andel hyresrätter i Väsjön”.

Den moderatledda borgerliga majoriteten har i åratal pratat om att de vill se en blandning av upplåtelseformer för bostäder i Sollentuna. Detta ställningstagande visar tydligt att man inte alls vill ha det så.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier