Nyheter

Att tänka på vid upprustning

Hammare Wiki
Är det upprustning på gång i ditt bostadshus? I så fall kan du ha användning av den checklista som Hyresgästföreningen region Stockholm har tagit fram.

När det gäller hyresgäster hos AB Sollentunahem så är risken för upprustning den närmaste tiden förhållandevis liten då bolaget renoverat och rustat en mycket stor del av sitt fastighetsbestånd. Dock är upprustning på gång av Sollentunahems sex hyreshus i Klasro i Häggvik.

Att tänka på som hyresgäst:

Kontakta Hyresgästföreningen så fort du får veta att en upprustning är på gång i din fastighet
Det är inte säkert att hyresvärden har informerat Hyresgästföreningen. Skicka e-post till upprustning@hyresgästföreningen.se eller ring 010-459 19 47. Eller komtakta Sollentunaföreningen: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Skriv inte under godkännandeavtal som du har fått av din hyresvärd innan du vet vad upprustningen kommer att innebära för dig som hyresgäst.

Gå på informationsmöten som hyresvärden och Hyresgästföreningen bjuder in till.

Prata med dina grannar och samla in synpunkter om upprustningen
Ni kan till exempel göra en enkät och redovisa resultatet för hyresvärden och alla boende. Ta hjälp av Hyresgästföreningen.

Se över möjligheterna att bilda en samrådsgrupp
Ta kontakt med Hyresgästföreningen, som undersöker möjligheten till samråd med hyresvärden. I en samrådsgrupp träffas representanter för hyresgästerna, hyresvärden och Hyresgästföreningen för att samtala om och diskutera upprustningen.

Fråga din hyresvärd om vad din hyra kommer bli när upprustningen är klar
Känns den eventuella höjningen av hyran motiverad? Be din hyresvärd om att få se vad alla delar av upprustningen kostar.

Dokumentera under upprustningen
Skriv ner datum och tid för störningar, ta bilder och spela in ljud som stör. Detta kan hjälpa er att få ersättning i ett senare skede.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier