Nyheter

Avgå Maria Stockhaus!

Stockhaus riksdagen
Hyresgästföreningen Sollentuna kräver att Maria Stockhaus avgår som bolagsstyrelseordförande för Sollentunahem.

Maria Stockhaus har många gånger agerat fientligt dels mot hyresrätten som sådan, men framförallt mot det allmännyttiga bostadsföretaget Sollentunahem.

Därför kräver nu Hyresgästföreningen Sollentuna att Maria Stockhaus ska avgå som ordförande i Sollentunahem.

Vi har flera argument för detta krav.

För det första
Enligt lagstiftningen om aktiebolag så skall bolagsstyrelseledamöterna alltid sätta bolagets väl och ve i det första rummet. Det vill säga – bolagets intressen skall gå före politiska och ideologiska uppfattningar.

Det kravet uppfyller inte Maria Stockhaus ens med den vildaste fantasi.

För det andra
Maria Stockhaus har aktivt medverkat till att Sollentunahem av ägaren Sollentuna kommun har tvingats till att göra dåliga affärer. Försäljningen av Malmvägen 18-24 till Wallenstam är ett bra dåligt exempel. Några år senare så sålde Wallenstam de fastigheterna till D. Carnegie för tre gånger så mycket pengar. Denna för kommunen och Sollentunahem mycket dåliga affär var Stockhaus delaktig i.

För det tredje
Maria Stockhaus har sedan 2006 varit en ivrig förespråkare för att ombilda Sollentunahems hyresrätter till bostadsrätter. Dessa dåliga affären har kostat Sollentuna kommuns medborgare flera hundra miljoner kronor i förluster.

För det fjärde
Maria Stockhaus sitter på tre stolar. Hon är dels politiskt tillsatt som ordförande i bolagsstyrelsen för Sollentunahem, dels ledamot för Sollentunamoderaterna i kommunens fullmäktige – och dessutom ledamot i riksdagen för Moderaterna.

I en sådan position bör man som politiker vara aningen varsam. Men det verkar inte vara något som bekymrar Maria Stockhaus.

Maria Stockhaus har aktivt drivit på utförsäljningen och styckningen (fissionen) av Sollentunahem – trots att hon är ordförande för bolagsstyrelsen och har í uppdrag att värna om bolaget i första hand.

Dessutom – Maria Stockhaus har aktivt drivit igenom den aggressiva skatteplaneringen vad gäller Sollentunahemsaffären. I korthet går det ut på att då den politiska majoriteten (där Maria Stockhaus ingår) drev igenom att de fastigheter som ska säljas till andra fastighetsägare (privata) lades i nya dotterbolag till Sollentunahem. Genom detta drag, så lurar Sollentuna kommun staten på reavinstskatt. Med Maria Stockhaus i spetsen. Det är allt annat än ok att riksdagsledamöter ägnar sig åt sådana skatteplaneringsaffärer.

Så – avgå Maria Stockhaus. I dag.

Hyresgästföreningen Sollentuna

Kontakt
Thomas Axelsson, ordförande
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

070/653 56 86
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier