Nyheter

Bostadsbyggandet vid Malmplan startar

Sollentunamässan
Malmplan, som oftare kallas för Mässområdet, börjar nu bebyggas.

På platsen låg tidigare Sollentunamässan, som stängde för gott 2008. Nu efter tretton års diskuterande och planerande, så har byggandet startat. Som vanligt är i Sollentuna så har även detta projekt tagit otroligt lång tid att få igång. Projektet kommer heller inte att gå snabbt för det blir inte klar förrän 2028 – om sju år alltså.

Ett annat segdraget bostadsprojekt är det mer eller mindre skandalomsusade Väsjöprojektet där tusentals bostäder ska byggas. Det tog över tjugo år innan spaden sattes i marken och det har sedan dess blivit försenat flera gånger. Å andra sidan kom förtätningsbyggandet på Ribbings väg med 133 hyresrätter igång ganska snabbt i jämförelse. Kan det bero på att det är Sollentunahem som är byggherre där och inte privata intressen?

När det gäller Malmplan så ska det bli drygt 700 bostäder där – bara bostadsrätter. Det fanns något hundratal hyresrätter med i planerna i flera år, men de ”trollades” bort hösten 2019. När den politiska oppositionen kritiserade majoriteten för detta, så skyllde politikerna på tjänstemännen i kommunhuset. Ständigt dessa bortförklaringar och dimridåer…

Anledningen till att det inte blir några hyresrätter på Malmplan förklarar byggnadsnämndens ordförande Moa Rasmusson (L) så här för lokaltidningen Mitt i Sollentuna: - Vi tittade på vad som redan fanns här i området och det var nästan bara hyresrätter, så det blir bättre variation när det tillkommer bostadsrätter.

Då räknar man som de blinda slåss – hyresrätterna är sedan åratal i klar minoritet i Turebergsområdet.

Malmplansområdet kommer att få fem nya kvarter i ”stadsbyggnadsstil”. Ett av husen är ett höghus om 23 våningar.

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier