Skip to main content

Nyheter

Bostadsrättsföreningar inom AB Sollentunahems bestånd

Bild 009
I dagsläget finns det 30 bostadsrättsföreningar inom Sollentunahem som gör anspråk på att få ombilda bolagets hyresrätter till bostadsrätter.

För ett antal år sedan var de betydligt fler, men har minskat i takt med att framför allt bildningar gjorts och att ett fåtal föreningar sagt nej till köp. Från 2007 fram till nu har cirka 25 procent av Sollentunahems hyresrätter ombildats till bostadsrätter. I andel av beståndet, är det den högsta siffran i landet. Efter Sollentuna kommer Stockholms stad och Upplands Väsby.

Dessa 30 bostadsrättsföreningar gör anspråk på att få ombilda inte mindre än cirka 2 300 av Sollentunahems hyresrätter. Det utgör drygt 38 procent av det nuvarande beståndet om cirka 6 000 hyresrätter.

Flest bostadsrättsföreningar finns i Edsberg – 16 stycken – men där har inga ombildningar alls skett. I två områden finns inga bostadsrättsföreningar alls. Dels på Svalgången i Helenelund, där inga hyresrätter alls har ombildats. Dels i Rotebro centrum, där två ombildningar skett tidigare.

I dessa områden finns bostadsrättsföreningar som vill ombilda:

Rotsunda gård
Skinnaråsvägen, Annerovägen
Wesströms väg
Amorgränd

Edsberg
Skyttevägen
Drevkarlsstigen
Armborstvägen
Ribbings väg
Jaktstigen
Muskötstigen

Norrviken
Stinsgränd, Rallagränd med flera

Häggvik
Häggviksvägen, Studievägen med flera
Minervavägen, Sänkhagsvägen med flera

Klasro
Klasrovägen
Västervägen

Rotsunda
Rusthållarevägen

Tureberg
Sköldvägen

Helenelund
Vallarestigen

Samtliga adressuppgifter och namn på bostadsrättsföreningarna kan du finna på AB Sollentunahems hemsida via denna länk: http://www.sollentunahem.se/CM/Templates/Article/general.aspx?cmguid=4d047bcc-6e10-47ee-b365-aa24da81c950.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .