Nyheter

Debatt: Gör om och gör rätt med Sollentunahem!

Janet Sibose
Hyresgästföreningen Sollentunas ordförande Janet Sibose tar till orda angående Moderaternas, Liberalernas och Kristdemokraternas förslag om att slakta AB Sollentunahem.

Förtroendet från Hyresgästföreningens sida vad gäller Henrik Thunes (M), Anna-Lena Johansson (L) och Magnus Ramstrand (KD) är nu nere på noll, säger Hyresgästföreningen Sollentunas ordförande Janet Sibose.

- ”Förslaget är en kortsiktig lösning på ett problem som egentligen ska finansieras av alla boende i kommunen. Att frigöra kapital ur Sollentunahem för att kunna bygga om kommunala skolor och så vidare, minskar musklerna för Sollentunahems bostadsförsörjningsarbete och minskar intäkterna för bolaget markant. Allmännytta är till för att medborgare ska ha ett tryggt boende till ett rimligt pris. Försäljning blir sällan en bra lösning och sker sällan till marknadspris”, säger Janet Sibose.

Hyresgästföreningen är allt annat än nöjd med denna politiska utveckling.

Den moderatledda politiska majoriteten meddelade i förra veckan att man avser att driva igenom ett förslag om att AB Sollentunahem ska delas upp i två bolag inom en kommunkoncern. Detta innebär att de flesta kommersiella lokaler som bolaget har, och som har finansierats av bolagets hyresgäster, ska ingå i ett nytt kommunalt fastighetsbolag.

Och vad är då poängen för den borgerliga majoriteten i Sollentuna kommun? Jo – om ett nytt fastighetsbolag bildas så är det inte någon allmännytta, vilket omgärdas av speciella lagregler. Det betyder i sin tur att de borgerliga partierna kan agera lite som de vill. Det är mål ett. Man kan kräma ur mer pengar helt enkelt.

Mål två är att sälja ut hela Sollentunahem, vilket man nu krattar för i och med detta förslag. M, L och KD gör ju samtidigt så mycket man orkar för att forcera detta beslut. Medborgarna fick veta detta i slutet av oktober. Kommunfullmäktige förväntas ta beslut om detta förslag redan den 24 november.

Ett praktexempel på hur man kör över hyresgäster och medborgare! Medborgare och hyresgäster som faktiskt har rösträtt.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier