Skip to main content

Nyheter

Debatt: Kameraövervakningens vara eller icke vara

Kamera
Denna fråga tål allt att diskuteras. Fast kanske på ett helt annat sätt än vad den politiska majoriteten i Sollentuna och myndigheter gör.

Nyligen fick Sollentuna kommun nej på sin ansökan om kameraövervakning i Edsbergs centrum. Veckan därpå fick man positivt svar på att kameraövervaka Malmvägen.

Och vad är då skillnaden?

Den är tvärtom, och nedan följer förklaringen till detta helt igenom osannolika scenario.

Edsberg
Under 18 månader skedde inte mindre än nio skottlossningar i centrala Edsberg. Som tur var så siktades det säkert som bra, men träffades attans så dåligt. Vilket är positivt då ingen ens skadades vid dessa skjutningar. Som tur var.

Malmvägen
Under samma period (något förlängd då) inträffar tre skottlossningar på Malmvägen i Tureberg. Raskt handlar det då plötsligen om området i sig, och inte om händelserna. Bevisligen så är skjutandet ett tre gånger större problem i Edsberg, än vad det är på Malmvägen. Och då är det helt plötsligt väldigt angeläget med övervakningskameror på Malmvägen. Bara på grund av bostadsområdets rykte.

Men i Edsberg går det inte att rigga upp några kameror inte. Där det verkligen skulle behövas.

Summa summarum
Synen på (myten om) Malmvägen är som följer – där bor potentiella brottslingar, knarklangare, mördare och fasen vet allt. Men i jämförelse med Edsberg så ligger man ju bevisligen i lä så att säga. Den aktiva brottsligheten i nuläget är bevisligen högre i Edsberg – ett område som förvägras den eventuella tryggheten i och med kameraövervakning.

Rent av häpnadsväckande! Är det någon som frågat vad de boende i ovan nämnda bostadsområden tycker om detta?
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .