Nyheter

Debatt: Skandalen Väsjöprojektet

Tomas Axelsson IF Metall
Den politiska majoriteten i Sollentuna kommun bär ansvar för skandalprojektet Väsjön. Efter hela 15 år av projekterande finns inte en endaste bostad färdigställd – eller ens påbörjad – i området.

”Man kan inte bo i en detaljplan”, sade en klok socialdemokrat i kommunen för några år sedan. Och det är ju alldeles rätt. Det kan man ju inte. Men Sollentunamoderaterna tycks tro det.

Den politiska majoriteten – med Moderaterna i spetsen – har i över 15 år ”projekterat” runt 3 000 bostäder i Väsjön (ibland är det 2 800 bostäder – ibland 4 000!). I detta nu – med Thomas Ardenfors (M) (ordförande i stadsbyggnadsnämnden) i fronten – håller kommunen hallelujaföreställningar om marklotter inom Väsjöprojektet. Efter 15 år! Bostadsförsörjningsansvaret har blivit som ett dåligt dataspel – med Thomas Ardenfors i spetsen. Är jag som medborgare inte ett dugg intresserad av. Men de styrande politikerna frågar mig inte heller…

Häromsistens kunde Hyresgästföreningen Sollentuna avslöja att kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) ljög. Han påstod att han kontaktat Hyresgästföreningen Sollentuna angående den så kallade Sollentunahemsaffären och därutöver fått ett ok från föreningen om att ha ett möte om detta och så vidare. Men inte fan har det hänt inte. Detta är lögn och intet annat. Men har någon krävt hans avgång på grund av detta? Nej. Och det lär inte hända heller. Det är ju bara hyresgäster det handlar om, och vi räknas ju liksom inte…

Åter till Thomas Ardenfors och hans visioner. När blir det verkstad? Och – vad ska vi medborgare med dig till? Det blir ju inga bostäder byggda genom dig, och därför behövs inte du. Vi medborgare – och hyresgäster – kan hitta någon annan som får saker och ting gjorda. Som kan se till att det faktiskt byggs bostäder vid Väsjön.

Thomas Axelsson
Ordförande
Hyresgästföreningen Sollentuna
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier