Nyheter

Sollentunahem lovar krafttag på Malmvägen

Malmvägen Wiki
Efter att under lång tid kritiserats för bristande skötsel och underhåll av den del av Malmvägen som Sollentunahem fortfarande äger, lovar bolaget nu åtgärder.

Kritiken har bland annat uppmärksammats i lokaltidningen ”Vi i Sollentunas” senaste nummer (12/2017). I tidningen uttalar sig Sollentunahems vd Martin Lindfors så här:

- ”För oss är det oerhört viktigt att våra hyresgäster trivs, känner trygghet och är nöjda med skötsel och underhåll. Därför genomför vi kontinuerligt underhåll och förbättringar. Samtidigt har vi förstås en begränsad budget där akuta behov åtgärdas omgående. Övriga insatser behandlas i prioriterad ordning”.

Förutom brister vad gäller skötsel och underhåll, är terrassen som mer eller mindre fått stå och förfalla i flera år en stor fråga för hyresgästerna. Martin Lindfors menar i tidningen ”Vi i Sollentuna” att den behöver rustas upp.

Något som komplicerar detta, är osäkerheten om Sollentunahems ekonomi. I december förra året beslutade den politiska majroteten i kommunen att sälja 2 000 av bolagets lägenheter, föra över alla kommersiella fastigheter till ett nytt kommunalt bolag samt fortsätta ombildningen till bostadsrätter. Detta innebär att man i dagsläget inte vet hur Sollentunahems ekonomi kommer att påverkas. Exempelvis hur mycket av Sollentunahems kapital som kommer att föras över till det nya kommunala fastighetsbolaget.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier