Nyheter

Debatt: Vi försvarar Sollentunahem

Bild 001
Hyresgästföreningen Sollentuna står upp för Sollentunahem. En kommun som Sollentuna utan ett fungerande allmännyttigt bostadsbolag, är ingen riktig kommun.

Vi lär får strida hårt för de sista 5 800 hyresrätterna hos Sollentunahem. Den politiska majoriteten – läs Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna med stöd av Centerpartiet – visar med allsköns tydlighet att man vill skrota AB Sollentunahem. Som så många gånger förr. Vi minns till exempel utförsäljningskampanjen 2004 och ombildningshysterin som dessa partier startade vårvintern 2006. Och det lär komma mera.

15dec1
Det är redan beslutat att 2 000 hyresrätter ska säljas till andra bostadsbolag. Kvar blir då 3 800 hyresrätter. Vidare så ska ombildningarna fortsätta på Malmvägen, i Rotebro Centrum och i Rotsunda. Kan handla om cirka 800 hyresrätter. Kvar blir då endast 3 000 hyresrätter hos AB Sollentunahem.

Och vad är det som säger att inte de också skall säljas framöver? Självklart så ska de säljas – den politiska majoriteten har ju genom utförsäljningarna ovan själva skapat sitt argument för att göra sig av med hela Sollentunahem. Det är (blir) för litet för att kunna fungera som tänkt. Svårare än så är det inte.

15dec2
Svårt är det dock för lokalpolitiker som Henrik Thunes (M), Magnus Ramstrand (KD) och Anna-Lena Johansson (L) att berätta sanningen för medborgarna. Dessa politiska företrädare berättar ingenting alls för medborgarna om vad man har för sig när det gäller AB Sollentunahem. Absolut ingenting. Men det gör Hyresgästföreningen.

15dec4
Däremot ljugs det friskt ibland. Henrik Thunes (M) påstod i en av lokaltidningarna, att han (som företrädare för den politiska majoriteten) haft överläggningar med Hyresgästföreningen Sollentuna om Sollentunahemsaffären. Väldigt osant. Thunes har inte haft någon kontakt alls med Hyresgästföreningen Sollentuna – någonsin.

Välkommen till verkligheten, du Sollentunamedborgare.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier