Skip to main content

Nyheter

Nu har utförsäljningarna startat

Sollentuna kommunhus Wiki
Hösten 2017 sålde kommunen tre skolfastigheter till företaget Atvexa. Den 15 mars kommer kommunen fatta beslut om att sälja ytterligare nio skolfastigheter.

De aktuella nio skolfastigheterna kommer att köpas av företaget Hemfosa.

Våren 2017 lade kommunen ut 15 förskole- och skolfastigheter till försäljning. Så här långt har tre sålts (hösten 2017 – se ingressen) och nu kommer då ytterligare nio att säljas.

De tre återstående skolfastigheterna av de femton, kommer tills vidare att kvarstå i kommunens ägo. Det betyder på ren svenska att de kommer att säljas senare.

Henrik Thunes
Och vad är då anledningen till dessa försäljningar? Jo, kommunen vill ”frigöra finansiella resurser till bland annat underhåll av kommunala skolor”. Men vänta nu – säger medborgaren som är vän av någorlunda ordning i samhället vårt – är det inte samma argument som kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) använt uppåt tusen gånger, för att motivera utförsäljningen och delningen av Sollentunahem? Jo – precis så är det.

Alltså – kommunen ska finansiera detta underhållsbehov två gånger. Dels genom försäljning och delning av AB Sollentunahem, och dels genom försäljning av skolfastigheter.

Hmmm.

Efter en snabb överläggning med oss själva, blir resultatet att Henrik Thunes aldrig någonsin kommer att redovisa vad detta egentligen handlar om. Därför får vi i Hyresgästföreningen ta reda på det.

Vi återkommer.

Med all säkerhet så har utförsäljningarna av skolfastigheterna en stark koppling till utförsäljningen och delningen av AB Sollentunahem. Vad man undrar nu är vad den politiska majoriteten ska sälja sedan?

Fakta

Dessa skolfastigheter kommer nu att säljas

Edsvikens förskola Inspira
Parkstugans förskola Inspira
Vinbärets förskola Inspira
Skogsdungens förskola Inspira
Silverbäckens förskola och skola Inspira
Norra Strandskolan
Vibyskolan
Gillbostubbens friluftsförskola
Futuraskolan Kvarnskogen förskola

Dessa kommer att säljas senare:

Kokalite skola och förskola
Montessoriförskolan Solkatten
Myggans Montessoriförskola
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .