Nyheter

Den politiska majoriteten fick inte igenom sitt utförsäljningsförslag

fl fullmaktige
Torsdagen den 24 november höll Sollentunas fullmäktige sammanträde, och skulle bland annat ta beslut om utförsäljning och uppstyckning av AB Sollentunahem.

Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna förde fram två förslag som berör Sollentunahem till detta fullmäktige. Dels om att bilda ett kommunalt koncernbolag där AB Sollentunahem med flera kommunala bolag skulle flyttas över till. Dels om att stycka upp Sollentunahem, vilket skulle innebära att de kommersiella lokalerna ska flyttas över till ett nytt kommunalt bolag, och att hyresrätterna blir kvar inom Sollentunahem. Och sist men inte minst att sälja ut 2 000 av bolagets hyresrätter till andra fastighetsägare.

Inget av dessa förslag gick dock igenom. Några av oppositionspartierna gick på samma linje som Hyresgästföreningen Sollentuna har, det vill säga att säga nej till dessa förslag.

I den politiska situationen innebär det att ett ”nej” betyder återremiss, vilket vidare betyder att förslagen kommer att behandlas senare. Så blev också beslutet då Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Sollentunapartiet och Vänsterpartiet drev igenom en återremiss.

I klartext betyder detta att förslaget om försäljning och uppstyckning av Sollentunahem ligger på is på, i nuläget, obestämd framtid.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier