Nyheter

Thunes argumenterar för försäljningen och uppstyckningen av Sollentunahem

Henrik Thunes
Foto
: Sollentuna kommun

I lokaltidningen Vi i Sollentuna (nr 46/2016) lägger kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) ut texten om Sollentunahemsaffären.

Det gör han i en av kommunen betald annonssida, kallad ”Sollentunaliv”.

Mot bakgrund av att Sollentunas befolkning växer i rask takt, skriver Thunes att det behövs fler bostäder i kommunen. Också om behovet av att bygga nya skolor, samt renovera och bygga ut de befintliga. Ett förslag i detta är att Sollentunahem ska bygga 1 500 nya hyresrätter fram till 2024.

Men sedan kommer då prislappen. Enligt Thunes behöver man då sälja 2 000 av Sollentunahems befintliga hyresrätter, för att finansiera nyproduktionen – samt för att investera i skolor och omsorgsboenden. Men detta är ju alls inte nödvändigt som såväl Hyresgästföreningen Sollentuna och oppositionspolitiker redan har påpekat.

Sollentunahem har mycket god ekonomi, och klarar produktionen av 1 500 hyresrätter utan att behöva sälja.

Kommunen har också en mycket god ekonomi (enligt uppgift är Sollentuna den femte rikaste kommunen i Sverige) och behöver inte ta pengar från Sollentunahem för att investera i skolor och omsorgsboenden.

Vidare menar Thunes att Sollentunahem även fortsättningsvis ska vara en viktig aktör i kommunens utveckling, men redovisar inte hur det ska gå till. Om man säljer 2 000 hyresrätter och flyttar över alla kommersiella fastigheter till ett nytt kommunalt bolag, så försämras ju Sollentunahems ekonomi drastiskt. Ovanpå detta så har Thunes och andra moderater återigen öppnat för att det ska bli fler ombildningar av Sollentunahems hyresrätter till bostadsrätter. Det kan då bli upp till 2 300 hyresrätter till som säljs, då 30 bostadsföreningar i dagsläget gör anspråk på att få köpa så många.

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier