Nyheter

Ett löfte är ett löfte

Ardenfors
Stadsbyggnadsnämndens ordförande Thomas Ardenfors (M) gav ett löfte om hyresrättsbyggande i det senaste numret av lokaltidningen Mitt i Sollentuna.

I artikeln ”15 000 bostäder kommer inte bli verklighet” (Mitt i Sollentuna nr 48 den 27 november 2018) säger Thomas Ardenfors så här angående hyresrätter:

- ”Vi ska bygga det som efterfrågas – lägenheter som unga har råd med. Att Sollentunahem bygger 1 500 hyreslägenheter är ett steg i den riktningen och det är viktigt att vi får igång flyttkedjor”.

Hmmm…

Till att börja med. Sedan 2013 har Sollentunahem byggt endast 238 hyresrätter. Samtliga i Tureberg. Det handlar om kvarteret Terrinen med 118 hyresrätter, och kvarteret Topplocket med 120 hyresrätter. Alla dessa lägenheter har ett gemensamt – det är väldigt höga hyror. De absolut högsta i Sollentuna och bland de högsta i länet. Dessa lägenheter har inga unga råd att efterfråga – oavsett storlek. Cirka en tredjedel av lägenheterna är ettor och tvåor.

Dessa fakta innebär att ägaren kommunen radikalt måste ändra inriktning för hur man hanterar sitt bostadsbolag. Det ska dels byggas mera hyresrätter än tidigare (ungefär drygt fem gånger så många på samma antal år), och dels billigare.

Ingenting har fram till nu har pekat på att den politiska majoriteten är inne på den vägen.

Hyresgästföreningen Sollentuna kommer med stort intresse följa utvecklingen av Thomas Ardenfors löfte.

Länk till artikeln i Mitt i Sollentuna: https://mitti.se/nyheter/bostad/bostader-kommer-verklighet/?omrade=sollentuna. (Denna har dock en annan rubrik än i pappersupplagan. Här anges 10 000 bostäder, i pappersupplagan 15 000).
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier