Nyheter

EU-pengar ska ge hyresgäster jobb

euro wiki
Södertälje kommun har återigen sökt medel från den Europeiska socialfonden (ESF) för att kompetensutveckla arbetslösa medborgare mot arbetsmarknaden. En väldigt stor del av målgruppen är hyresgäster.

Under 2014 avslutade Södertälje kommun socialfondsprojektet K2 som bedrevs i kommundelen Hovsjö under några år. I det projektet var i princip alla deltagare hyresgäster. Nu har kommunen gjort en ny ansökan för kommundelarna Fornhöjden, Hovsjö och Ronna. Även denna gång handlar det om att få ut arbetslösa i arbete, eller i utbildning mot arbete, och en klar majoritet av målgruppen är hyresgäster.

Projektbudgeten är tänkt att omfatta 105 miljoner kronor. Knappt hälften kommer från Europeiska socialfonden och resten från kommunen och Arbetsförmedlingen. Projektet lyder under rubriken ”Hållbar stadsutveckling” på socialfondsspråk.

Delprojektet i Fornhöjden ska rikta sig mot mat och gröna näringar, i Hosvjö mot industri och i Ronna mot vård och omsorg.

När detta skrivs är det sista formella beslutet hos ESF ännu inte fattat, men allt pekar på att projektansökan kommer att bli godkänd.

Märkligt nog finns inga uppgifter om att Hyresgästföreningen i Södertälje ens är vidtalad angående projektet.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier