Nyheter

Sollentuna kommun är pinsam i jämförelse med Järfälla kommun när det gäller bostadsbyggande

Bild 073
Dessa två grannkommuner är lika varandra på ett sätt – man har ungefär lika stort invånarantal på runt 70 000 personer. De två största olikheterna ligger i tillgång till byggbar mark men framför allt i bostadsbyggande.

På Barkarbyfältet byggs det för fullt sedan ett par år, och där kommer det att finnas 20 000 nya bostäder inom ett antal år (ibland anges siffran 18 000 men oavsett hur det är med det, så spelar det ingen som helst roll i denna jämförelse). Jamen, säger någon vän av ordning, det beror ju på att tunnelbanan kommer att dras dit! Både ja och nej. Oavsett tunnelbanan så skulle i alla fall 10 000 bostäder byggas, och det är det som händer nu. Och det är inte bara Barkarby det gäller. Nej, Järfälla kommun jobbar nu med runt 1 000 nya bostäder i andra kommundelar utöver Barkarbyprojektet.

Och vad händer samtidigt i Sollentuna? I stort sett ingenting. I Väsjön har det fortfarande inte synts till några byggnadsarbetare som bygger de 2 800 bostäderna i projektet. Efter 12 års projekterande så har man bara lyckats göra en första utlysning av markförsäljning av en liten del av projektet. Vidare så kommer AB Sollentunahem inte att färdigställa en enda lägenhet i år. Till detta kommer att Sollentunahems byggande de senaste femton åren legat väldigt lågt i förhållande till andra kommuner, och framför allt i förhållande till bostadsbehovet.

I detta läge säger den moderatledda majoritetens ledare, det vill säga kommunstyrelsens ordförande Douglas Lithborn (M), dels att man vill fortsätta ombilningen av Sollentunahems hyresrätter till bostadsrätter (vilket det inte blir fler bostäder av) och vägrar hårdnackat att ge Sollentunahem markanvisningar för att bygga hyresrätter i Väsjön.

Detta är rent och skärt pinsamt!

JP Mattsson
Ordförande Hyresgästföreningen Sollentuna
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier