Skip to main content

Nyheter

Flera moderater har öppnat för fortsatta ombildningar av Sollentunahems hyresrätter

Sollentuna kommunhus Wiki
Först var det Maria Stockhaus, sedan följde Henrik Thunes efter. Det enda som fattas nu, kan du läsa om längst ner i denna artikel…

Maris Stockhaus (M), som är bolagsstyrelseordförande för AB Sollentunahem, intervjuades av Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra. I denna intervju öppnade Stockhaus för fler ombildningar av Sollentunahems hyresrätter, och menade att det hade ju den politiska majoriteten faktiskt lovat tidigare (närmare bestämt 2006 när ombildningshysterin startades av den borgerliga majoriteten).

Artikeln publicerades den 31 oktober på Hem & Hyras webbupplaga (www.hemhyra.se).

Nu har kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) följt efter. I lokaltidningen Vi i Sollentuna (publicerad på webbupplagan den 18 november - https://mitti.se/nyheter/bostadsrattsforening-rasar-kommunen/?omrade=sollentuna) uttalar Thunes att man vill se fler ombildningar, och att man gett kommunledningskontoret i uppdrag att utreda bland annat detta. Thunes menar vidare att det finns ett ägadirektiv från kommunen till Sollentunahem om att bolaget ska fortsätta ombildningsprocessen. Dessa ägardirektiv har varit uppe i kommunens fullmäktige tre gånger i år, och ingenstans står det något om ombildningar.

I dagsläget finns det 30 bostadsrättsföreningar som gör anspråk på att få ombilda 2 300 av Sollentunahems drygt 6 000 hyresrätter.

Och vad är det nu som fattas? Jo, att Moderaterna ska föra fram stadsbyggnadsnämndens ordförande Thomas Ardenfors (M) för att delge medborgarna en ”vision” om ombildningarna i vårt vackra Sollentuna…
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .