Nyheter

Föreningsordförande i region Stockholm utesluten

Klubba
Den 1 februari beslutade en enig förbundsstyrelse att utesluta en föreningsordförande i region Stockholm.

Uteslutningen grundar sig på att föreningsordföranden sommaren 2016 i berusat tillstånd hotat och attackerat en korvförsäljare. Korvförsäljaren hade en övervakningskamera, och lade ut filmen om händelsen på Youtube. Enligt Hem & Hyra har filmen visats 384 000 gånger fram till den 2 februari i år.

Efter det att filmen lades ut i slutet av augusti förra året, så har ett flertal personer hört av sig till förbundet och ifrågasatt om ordföranden är en lämplig företrädare för Hyresgästföreningen.

Förbundets stadgegrupp reagerade på detta, och föreslog förbundsstyrelsen att fatta beslut om uteslutning av föreningsordföranden, vilket en enig förbundsstyrelse också gjorde den 1 februari.

Bland annat så här skriver förbundsstyrelsen i beslutet: ”Vi accepterar inte hot eller fysiska attacker mot andra människor från förtroendevalda inom Hyresgästföreningen. Och att vara uppenbart berusad, skrika könsord, tillmälen och hotelser är inte förenligt med den värdegrund vi gemensamt har fattat beslut om inom Hyresgästföreningen”.

Uteslutningar är väldigt ovanliga inom Hyresgästföreningen. Suspenderingar (avstängning från uppdrag inom Hyresgästföreningen under en viss tid) är betydligt vanligare, men förekommer inte särskilt ofta.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier