Nyheter

Förslag om nytt ägardirektiv för Sollentunahem

Bild 001
Den 18 april höll kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträde och diskuterade då bland annat ett nytt ägardirektiv till AB Sollentunahem.

Den borgerliga majoriteten lade bland annat fram förslag till hur kommunen ska ta hand om de 239 nyanlända flyktingarna som enligt plan ska komma under 2016. Tanken är då att bygga ett 50-tal paviljonger i Edsberg för att lösa bostadsbehovet.

Vidare ska kommunen köpa ett antal bostadsrätter och hyra ut i andra hand, hyra uthyrningsdelar i privata bostäder samt ange i ett nytt ägardirektiv till AB Sollentunahem att bolaget ska upplåta 100 lägenheter ur sitt bestånd till kommunen för att härbärgera flyktingar.

100 lägenheter som i princip inte finns iden meningen att bolaget inte har 100 lediga lägenheter. Man har inte ens tio.

Oppositionen har enligt uppgift förståelse för att detta akuta problem måste lösas på kort sikt, men pekar samtidigt på den bristande bostadspolitiken och bristen på långsiktighet. För att detta ska bli hållbart så måste kommunen bygga fler hyresrätter och upphöra med att ombilda hyresrätter till bostadsrätter, eller sälja hyresfastigheter till andra fastighetsägare, menar man.

Och det finns fog för denna kritik. Den första mars så ombildade kommunen via Sollentunahem 188 hyresrätter till bostadsrätter på Vänortsstråket i Tureberg. Ett hyresbestånd som rent matematiskt och teoretiskt skulle täcka det bostadsbehov som är akut nu i år vad gäller flyktingmottagandet.

Den borgerliga majoriteten måste också påminnas om att kommunen faktisk ökar med lite drygt 1 000 personer per år utöver flyktingmottagandet.

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier