Skip to main content

Nyheter

Förorterna som Moder Svea glömde

Verdandi

Foto: Verdandi


Hösten 2015 kom organisationen Verdandi med en mycket intressant rapport om Sveriges utsatta förorter – ”Förorterna som Moder Svea glömde”.


Jan Edling, som är analytiker på Verdandi, har granskat landets 38 mest utsatta förorter i denna rapport, och den visar att Sverige inte är ett integrerat land.

-          ”Tyvärr har Sverige blivit ett vi-och-dom-samhälle. Krafttag måste till för att förändra det här och alla goda krafter måste hjälpa till. Det finns inga enkla lösningar utan det krävs samverkan på alla nivåer och insatser på en mängd politikområden. Jag vill se att regeringen tillsätter en integrationskommission med målsättningen att minska skillnaderna mellan de utsatta förorterna och resten av Sverige”, säger Jan Edling i ett uttalande på Verdandis hemsida.

Av de 38 granskade förorterna finns följande Stockholmsförorter med: Fittja, Rinkeby, Hovsjö, Tensta, Husby, Ronna, Alby, Geneta, Vårby, Skärholmen, Hallunda-Norsborg, Fornhöjden, Flemingsberg, Fisksätra, Jordbro, Rågsved och Västra Skogås.

Rapporten finns att hämta via denna länk: http://www.verdandi.se/aktuellt/ny-rapport-fororterna-som-moder-svea-glomde/. Där finns även nyhetsklipp om rapporten.

Fakta
Verdandi är en arbetarrörelseorganisation som kämpar för social rättvisa och ett samhälle fritt från alkoholskador och missbruk. Se mera på www.verdandi.se.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .