Nyheter

Göteborg bygger billiga hyresrätter

Göteborg Wiki
I Göteborg går man återigen före, och ser till att nyproducerade hyresrätter får rimliga, och till och med i jämförelse, låga hyror. Men processen är inte helt som enkel inte.

Det kommunala bolaget Älvstrandens utveckling AB har en helt egen modell för att kunna bygga hyresrätter som folk har råd med. Man blandar och ger, kan man beskriva det som. Blandningen består i att man i ett helt nytt bostadsområde avser att bygga såväl billiga som lite dyrare hyresrätter. Därutöver tänker man sig att bygga ett antal bostadsrätter, som man sedan säljer och intäkten av försäljningarna blir en del av finansieringen av hyresrätterna.

Konkret så handlar det om 1 500 lägenheter i Frihamnen. Av dessa ska 500 få en låg hyra. 250 med en hyra om 1 000 kronor per kvadratmeter och år, 250 med 1 400 kronor per kvadratmeter och år. Detta ska jämföras med marknadspriset i detta nu om 1 850 kronor per kvadratmeter och år. En viss skillnad.

Byggstart planeras om två år.

Så, det som framförallt borgerliga politiker, kommuner i allmänhet, byggbolag och fastighetsbolag säger är helt omöjligt – det gör man i Göteborg. Och man gör det nu.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier