Skip to main content

Nyheter

Här fick hyresgästerna kompensation

Kvarteret plankan wiki
Det är inte bara i Sollentuna som hyresgäster och andra boende störs av buller och andra störningar vid byggen.

I kvarteret Plankan på Södermalm har det gått ganska hett till kring ett så kallat förtätningsbygge i flera år nu. Att bygget kompletterats med en upprustning av befintliga bostäder har inte direkt gjort det lättare.

Den största stridsfrågan i sammanhanget är och har varit byggandet av ett nytt hus på kvarterets gård.

Precis som vid bygget i kvarteret Esset i Edsberg så har hyresgästerna i Plankan störts av allehanda byggbuller, byggtrafik, damm och så vidare.

Detta har nu äntligen uppmärksammats av det allmännyttiga bostadsbolaget Svenska Bostäder som nu till dels går hyresgästerna till mötes. Bygget kommer att slutföras, men hyresgästernas kompensation utökas. Tidigare gällde två månaders hyresfrihet som ersättning. Detta ha nu utökats till fyra månader. Bolaget tar nu också fram evakueringsboenden för hyresgäster med särskilda behov. Vidare ska en extern utredning om byggprojektet genomföras i syfte att se vad som gått snett i planering och genomförande.

En försvårande omständighet i sammanhanget för såväl Svenska Bostäder och hyresgästerna är att bygget har försenats, vilket innebär att hyresgästerna får stå ut med olägenheterna längre tid än beräknat.

Fotnot

Svenska Bostäders beslut om utökad kompensation och evakueringsboende ska först godkännas av Stockholms stads fullmäktige innan det träder i kraft. Det är Stockholms stad som äger Svenska Bostäder.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .