Nyheter

Högern är rädda för Hyresgästföreningen

15dec4
Det är mer än uppenbart att de borgerliga partierna inte gillar Hyresgästföreningen, och att man också är rädd för densamma. Men hur långt är det egentligen ok att gå i kampen mot Hyresgästföreningen?

Här följer två exempel på attacker från Moderaterna och Kristdemokraterna som är mer än tänkvärda.

Moderaterna i Ludvika

Det moderata kommunalrådet Håge Persson menar att det är kommunistiskt att vara mot utförsäljningar av allmännyttan. Vad Persson har för kunskap om politiska ideologier och folkrörelser framgår inte.

I sak handlar det om en utförsäljning av 150 allmännyttiga hyresrätter i Ludvika. Paradargumentet är att det finns ”för många” kommunala hyresrätter i kommunen. I vanlig ordning så har den politiska majoriteten varken informerat hyresgästerna eller medborgarna om detta (det här har de kanske lärt sig av Sollentuna kommun som alltid gör just så).

  • - Det här är ren kommunistpropaganda, säger Håge Persson till Dalarnas Tidningar.

Argumenten har uppenbarligen tagit helt slut för Håge Persson.

Kristdemokraterna i Sollentuna

Under valrörelsen 2018 genomförde Hyresgästföreningen Sollentuna en kampanj mot utförsäljningar och ombildningar av Sollentunahems hyresrätter. Bakgrunden till detta var kommunfullmäktiges beslut i december 2016 om att sälja ut 2 000 av Sollentunahemshyresrätter.

Bland annat fanns förtroendevalda från Hyresgästföreningen på plats på Turebergs torg bland alla valstugor och röstjagande lokalpolitiker. En av de förtroendevalda stötte på Kristdemokraten Magnus Ramstrand vid en valstuga. Ramstrand läste flygbladet som delades ut (som handlade om att stoppa utförsäljningarna) och utbrast: - Ni är ju kommunister!.

Även när det gäller Magnus Ramstrand är det oklart vad han har för kunskap om politiska ideologier och folkrörelser.

Argumenten har uppenbarligen tagit helt slut även för Magnus Ramstrand.

Vad dessa politiker, och många andra inom den svenska borgerligheten, har väldigt svårt för att inse, eller helt enkelt förtränger, är det faktum att Hyresgästföreningen är partipolitiskt obunden organisation med en helt egen agenda. Och den agendan omfattar bland annat bostadspolitiska frågor som utförsäljningar av allmännyttan, men det är inte partipolitik.

Man skulle ju i tanken kunna vända på detta – vad skulle Persson och Ramstrand tycka om de blev kallade nazister i det offentliga rummet? Men ingen anledning till oro – Hyresgästföreningen nedlåter sig inte till sådan osaklig plakatpolitik.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier