Skip to main content

Nyheter

Hundratals nya bostäder på gång i Norrtälje

drevan 2
Uppgången vad gäller bostadsbyggande har nått även Norrtälje, där det i detta nu planeras för en bra bit över tusen nya bostäder.

Då invånarna blir fler och fler i länet, måste även antalet bostäder bli fler. Det är ett faktum som gäller alla kommuner i Stockholms län, och nu gör Norrtälje ett rejält ryck uppåt.

I området Nordrona planerar man för 750 till 800 bostäder i flerfamiljshus. Både hyresrätter och bostadsrätter samt villor och parhus. Det råder dock en politisk strid om exploateringen. Inte om bostadsbyggandet i sig, utan om att kommunen avser att direktanvisa mark till ett bolag, istället för att ta in anbud via en markanvisningstävling.

På Baldersgatan i Norrtälje planeras för ett hundratal nya flerfamiljsbostäder med upplåtelseformerna hyresrätt och bostadsrätt.

Mitt i Norrtälje, bredvid kommunhuset, planeras över 300 nya hyresrätter. Detaljplanen har antagits av samhällsbyggnadsutskottet och inflyttning planeras till årsskiftet 2016-2017.

Utöver detta så planerar kommunen för minst 500 nya bostäder i Norrtälje hamn som ska exploateras, samt för cirka 300 bostäder i Rö nära E18.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .