Nyheter

Hyresavtal klart med Sollentunahem

Bild 010
Hyresgästföreningen Sollentuna tecknade avtal med AB Sollentunahem om hyrorna i slutet av februari. Resultat- en hyreshöjning om 1,2 procent från och med den 1 april 2015.

Hyreshöjningen om 1,2 procent från den 1 april innebär en höjning om 0,9 procent på årsbasis. Detta faktum placerar avtalet i den lägsta delen av skalan vad gäller hyresavtal inom allmännyttan i Stockholm, och i övriga Sverige. Med andra ord – en låg hyreshöjning.

AB Sollentunahem krävde en hyreshöjning med 2,5 procent, och då med huvudargumentet att man vill öka satsningarna på lägenhetsunderhåll.

Andra delar i avtalet handlar om att utveckla hyresgästernas inflytande. Bland annat så ska bovärdarna utbildas i syfte att kunna göra samma bedömningar vad gäller inre underhåll och det ekonomiska anslaget från Sollentunahem till boinflytande inom Hyresgästföreningen förhandlades upp med 2 procent jämfört med 2014.

-          ”Detta är ett bra avtal som ligger helt i linje med andra avtal inom allmännyttiga bostadsbolag både regionalt och nationellt. Att kunna utöka de ekonomiska resurserna till boinflytandet, och dessutom kunna utöka boinflytandet, ser vi i förhandlingsdelegationen som en framgång. Att förhandla med Fastighetsägarna Service AB och inte Sollentunahem är inget vi är särskilt imponerade av, men det har faktiskt fungerat över förväntan”, säger Hyresgästföreningen Sollentunas ordförande Jan Peter Mattsson.

Sollentunahem har inte uttalat sig om hur man tänker sig att göra nästa gång hyrorna ska förhandlas – det vill säga om man ska förhandla själv, eller överlåta förhandlandet till Fastighetsägarna Service AB.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier