Skip to main content

Nyheter

Hyresgäst i Sollentuna vräkt för brand

Mikrovågsugn
En kortslutning i en mikrovågsugn startade en brand i lägenheten. Det slutade med att hyresgästen blev av med hyreskontraktet.

Den bostadsrättsförening som hyr ut lägenheten valde att stämma hyresgästen i syfte att säga upp hyreskontraktet. Så blev också Attunda tingsrätts dom. Hyresgästen mister kontraktet och blev dessutom skyldig 114 000 kronor i rättegångskostnader.

Trots att hyresgästen inte har vållat branden, så blir hon nu av med sin bostad. Det är bevisat att branden orsakades av en kortslutning i en mikrovågsugn.

- ”Det här visar ju ytterligare en gång att lagstiftningen kring detta måste ändras. Det är långt ifrån rimligt att hyresgäster ska bli av med sina bostäder på grund av bränder som de själva inte har vållat”, säger Hyresgästföreningen Sollentunas ordförande Jan Peter Mattsson.

Bostadsrättsföreningen vill inte uttala sig alls om fallet, utan hänvisar till föreningens jurist. Denna jurist, från Svensk Bostadsrättscentrum – SBC, vill inte heller uttala sig.

Bostadsrättsföreningen finns på Lantgårdsvägen i Viby. Lägenheterna i föreningen tillhörde tidigare AB Sollentunahem, men ombildades till bostadsrätter för några år sedan under mycket buller och bång. Inte mindre än tre köpstämmor hölls innan det blev ombildning. Normalt hålls en.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .