Nyheter

Stor irritation kring skolbygge i Fågelsångsparken

park
Sollentuna kommun planerar att bygga tillfälliga skollokaler i Fågelsångsparken i Tureberg, vilket har väckt kraftiga protester.

Ett förhandsbesked om bygglov väntas den 19 maj, och om kommunens planer går i lås så påbörjas byggnadsarbetena i januari 2017.

Kommunens behov är en ersättningsskola som ska rymma cirka 630 skolelever samt upp till 140 förskolebarn. Anledningen till det hela är att kommunen behöver en ”evakueringsskola” då befintliga skolor ska byggas om eller få helt nya byggnader.

Måndagen den 11 april hölls ett möte för de som bor i närheten av parken. Där framkom att kommunen inte har någon annan plan alls, eller ens en idé, för behovet av en ”evakueringsskola” på någon annan plats. Detta minst sagt irriterade mötesdeltagarna.

Det mesta av kritiken handlar om att man i princip tar bort ett uppskattat och viktigt grönområde i kommunen. Men föräldrar till eleverna är också kritiska till att man kommer att få mycket längre väg till skolan enligt denna plan.

Man kan i sitt stilla sinne undra hur det skulle ha låtit om kommunen istället tänkt sig att bygga bostäder med tillfälliga bygglov i Fågelsångsparken.

Man kan också fundera över varför det inte har protesterats på samma vis då kommunen steg för steg bygger bort den mycket misskötta Malmparken på Malmvägen. Först kom Attunda tingsrätt, sedan studentbostäder och bostadsrätter. Vad kommer härnäst?

  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier