Skip to main content

Nyheter

Hyresgästföreningen Botkyrka-Salem säger nej till andelsägarlägenheter

Odlingsvägen Botkyrka B byggen
Foto
: Botkyrkabyggen

Botkyrkabyggen har beslutat att ombilda runt 20 hyresrätter till andelsägarlägenheter. Något som Hyresgästföreningen Botkyrka-Salem och Vänsterpartiet i Botkyrka motsätter sig.


Hyresgästföreningen har i många år framfört uppfattningen om att man inte ska öka andelen bostadsrätter eller andelsägarlägenheter på bekostnad av hyresrätter. Dessa bostadsformer får gärna finnas, men man ska inte offra befintliga hyresrätter för den sakens skull utan bygga nytt i så fall, menar föreningen.

I mitten av maj så meddelade Botkyrkabyggen att man ska ombilda 22 nyrenoverade hyresrätter på Odlingsvägen till andelsägarlägenheter.

Detta initiativ uppskattas inte av alla i kommunen. Så här säger vänsterpartisten Kerstin Amelin, som sitter med i Botkyrkabyggens styrelse, till lokaltidningen Södra Sidan: - ”Vi har en enorm brist på hyresrätter, då är det motsägelsefullt att omvandla de som finns”.

Inne på samma linje är Hyresgästföreningen Botkyrka-Salem, vars ordförande Kim Lindholm uttrycker följande i samma tidning: - ”Bostadsbristen i hela regionen är ett stort problem både för den enskilda individen och för tillväxten. Botkyrka är en kommun som har stora möjligheter att växa och då behövs fler hyresrätter med rimliga hyror, inte färre”.

Botkyrkabyggens plan är att lägga ut de aktuella hyresrätterna till försäljning efter sommaren via en mäklarbyrå.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .