Skip to main content

Nyheter

Hyresgästföreningen Sollentunas årsmöte

Fullmäktige nov 2015
Årsmötet har flyttats ännu en gång.

Hösten 2020 beslutade styrelsen att årsmöte skulle hållas torsdagen den 25 mars 2021. Detta har nu ändrats.

Årsmötet hålls onsdagen den 26 maj.

Bakgrunden är att styrelsen för Hyresgästföreningen region Stockholm har beslutat att ge föreningarna* inom regionen dispens med att genomföra årsmötena till och med den 30 juni. Anledningen är naturligtvis coronapandemin.

Den 19 januari beslutade styrelsen för Hyresgästföreningen Sollentuna att flytta fram mötet till den 26 maj. Huvudanledningen till beslutet är att vi förhoppningsvis i maj kan ha några mötesdeltagare med på mötet och andra digital, och då inte utestänga medlemmar från att delta. Vi har en grupp medlemmar som av olika anledningar inte kan eller vill delta på ett digitalt årsmöte. Om årsmötet genomfördes i mars som tidigare planerat, skulle det ha skett helt digitalt enligt gällande restriktioner i samhället och inom Hyresgästföreningen.

Beslutet om att flytta årsmötet togs således ur ett demokratiperspektiv.

De lokala hyresföreningarnas årsmöten (LH)

Föreningsstyrelsen tog hösten 2020 beslut om att ge de lokala föreningarna dispens med att genomföra sina årsmöten till och med april 2021. Om behov finns kan dispensen förlängas.

*Föreningar

Med föreningar menas hyresgästföreningar som omfattar en eller flera kommuner, eller (vad gäller Stockholms stad) stadsdelar.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .