Nyheter

Rapport: Tillgång till anständiga och prisvärda bostäder

eulogga
Ett initiativbetänkande antaget av Europaparlamentet.

Hyresgästföreningen ger denna rapport både ros och ris. Ros för att dessa frågor nu lyfts fram och att man tar upp hyresgästers besittningsskydd. Ris för att detta kan leda till en centraliserad bostadspolitik inom EU som hotar den svenska modellen.

- Just som i den på arbetsmarknaden kontroversiella minimilönedebatten hoppas vi på att den svenska regeringen och de svenska Europaparlamentsledamöterna fortsatt kommer att stå upp för den svenska modellen på hyresmarknaden, säger Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder i ett uttalande på förbundets hemsida.

Europaparlamentet wiki
Rapporten att också upp en rad problem vad gäller hyresboendet i medlemsländerna – social housing, marknadsanpassade hyror, riskkapitalbolag och kortsiktiga vinstintressen.

Läs mer om rapporten på hyresgastforeningen.se: https://www.hyresgastforeningen.se/aktuellt/extern-nyhet/ny-viktig-initiativrapport-i-eu-om-overkomliga-bostader-for-alla---men-bostadspolitiken-maste-avgoras-nara-manniskor-anser-hyresgastforeningen!$3872693/.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier